Thursday, December 20, 2007

Lättfotad

Igår införskaffades en julgran från Euromarkets parkering och den kläddes på efter jag kommit hem från kvällskiftet. Det uppstod dock ett lite tproblem när den var påklädd, den vinkade nämligen. Som tur var stod jag bredvid när de hände så de enda som hände var att lite vatten rann ur foten.

Orsakerna till detta var flera. Julgranen var något ojämn så den sida som var platt placerades mot väggen. De mesta av juldekorationerna hamnade på den sida som var ut mot rummet, inte emot vägen. Man vill ju gärna se dekorationerna nämligen. Granen var också en aning snedväxt så för att huvuddelen av den skulle vara rak kom den del av stammen som gick ner i foten placerades snett ut mot rummet, dvs samma sida där huvuddelen av dekorationerna och kvistarna befann sig.

Men de största problemet var att granen var lättfotad. Julgransfoten var i plast och en flat rätt bred botten där bottnen av granstammen stod. Hela foten var inte bred. Detta gjorde att ifall granen vägde ojämnt så hamnade granstammbottnen rätt lätt på glid och när den väl gjorde det så var hela foten för smal för att hållas på mattan. Så idag har jag hämtat en julgransfot i gjutjärn från Pörtom. Den har koniskt botten där stammen står så dels hålls stammen på plats och så mycket den väger så lär de inte va nån skillnad om granen är i balans eller inte.

För tillfället står granen lutad mot väggen för att hålla den i balans och upprätt. De finns också hundgaller runt den. Inte för att hundarna som är hemma hoppar på granen men halmbocken som står bredvid kan va tuggbar.

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete